Recently added item(s)

За нас

www.printigniter.com е онлайн магазин за поръчка на 3D принтирани артикули. Ние предлагаме авторски уникални надписи върху обектите, които може да поръчате само при нас. Тук ще намерите разнообразие от продукти, включващи предмети, улесняващи ежедневните дейности, както и такива с предложен от Вас надпис, които ще бъдат идеални за подарък. Това дава възможност за голямо разнообразие на идеи. В нашия онлайн магазин за 3D принтирани артикули ще обърнем внимание на всеки Ваш проект, ще предложим помощта и съветите си за най-доброто му реализиране. www.printigniter.com се стреми да Ви зарадва с неща които сме гледали само по чуждите онлайн платформи, благодарение на нашия екип, ще се постараем да удовлетворим Вашите желания.

Високото качество на артикулите, които произваждаме е в следствие на използвания от нас 3D принтер. За реализацията на продуктите, предлагани от www.printigniter.com, използваме Original Prusa i3 MK3 принтер, който е смятан за най-добър за есен 2018 според “All3DP”. Материалите, които използваме допринасят за изработката на здрави и с приятен вид артикули. Повече информация за характеристиките на 3D принтера и използваните материали можете да намерите по-долу.

 

3D принтер

 

3D принтерът, който използваме за производството на артикулите, е Original Prusa i3 MK3 – един от най-популярните в цял свят. Той е с отлични характеристики и поддържа широка гама от материали. 3D принтерът е наследник на всепризнатия в цял свят Original Prusa i3 MK2, който печели наградата “3D Printer Shootout 2017 and 2018” на списание “MAKE” и е смятан за най-добрия настолен 3D принтер според 3Dhubs.com. Original Prusa i3 MK3 е с подобрен екструдер, множество сензори и перфектна затопляща подложка, които допринасят за направата на артикули с разнообразни форми и красив външен вид. За изработването на артикулите използваме също и Original Prusa i3 MK3 Multi Material 2.0, който едновременно може да използва 5 различни материала за направата на специфични предмети.

 

Материали

 

PLA (Polylactic Acid)

В областта на 3D печатането, полиактичната киселина (PLA) е сред най-обичаните и популярни материали.
PLA е лесен за отпечатване и е много добър избор за функционални и концептуални прототипи, маркетинг материали и крайни продукти. PLA e изключително точен, приятен на пипане и с добър външен вид. Считан за по-екологично чист материал, той е идеален избор за прототипи, които нямат специални изисквания. PLA е по-твърд от ABS (материал, характеризиращ се с висока издръжливост), здрав и негъвкав и не се деформира така лесно. Свойствата на PLA могат драстично да се променят, ако бъде оставен за дълго на слънце. Издръжливостта му на температура е до 60ºC.

 

ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene)

ABS е най-общо представено термопластичен продукт, който по същество е пластмаса. Това е най-широко разпространената пластмаса в ежедневието ни. Акрилонитрил бутадиен стирол (ABS) е втория най-популярен филамент за 3D печат на пазара след PLA. Много здрава и същевременно гъвкава пластмаса, това най-често е изборът за инженерни и професионални приложения. Нейната гъвкавост и точност я правят идеална за създаването на сглобяеми части, които могат да се използват както за прототипи, така и за резервни части и крайни продукти. Материалт издържа до 90-100ºC и е лесен за обработка – шлифоване, полиране и боядисване. ABS е твърд материал и има висока устойчивост на удар, което го прави идеален за инженерни, функционални прототипи, концептуално моделиране или крайни продукти.

 

PET/PETG (Polyethylene Terephthalate)

Полиетилен терефталат (PET) е най-широко използваната пластмаса на света. Въпреки че “суров” PETG рядко се използва в 3D печата, PETG е изключително популярен филамент. “G” означава “гликол модифициран”. Чрез тази модификация, филаментът става годен за използване. PETG е добър компромис между ABS и PLA. Той е по-гъвкав и издръжлив от PLA и се печата по-лесно от ABS. PET e може би най-добрият материал, който можем да предложим – много здрав и твърд, постига идеална точност и е с добър краен вид. Не е гъвкав, но е перфектен за инженерни, функционални прототипи, концептуална разработка или резервни части, които са достатъчно здрави, за да се ползват директно в машините. Едно от най-интересните му качества е, че е одобрен за използване в хранително-вкусовата промишленост, т.е. храните и напитките, които са в контакт с него, са безопасни! Издържа на температури до 80ºC, може да бъде шлифован, полиран и боядисван.