Магазин за 3D принтирани артикули

Recently added item(s)

Цветове и материалиЦветове


В таблицата са показани цветовете и материалите, с които разполагаме и от които можем да изработим вашия уникален артикул. Моля имайте в предвид, че в зависимост от настройките на екрана, на който гледате картинките, може да има леко разминаване на нюанса с действителния.

Почти всеки продукт на нашия сайт може да бъде в някой от посочените цветове. Ако в страницата на даден артикул има избор на цвят, но в списъка с опциите не фигурира някой от посочените по-долу, който желаете, можете да ни пишете ТУК.Изображение
.
Цвят
.
Материал
.
БялPLA
ЧеренPLA
СивPLA
ЗлaтистPLA
ЖълтPLA
ОранжевPETG
ЧервенPLA
Светло розов (пастелен)PLA
Розов сатенPLA
ЛилавPLA
СинPLA
Син сатенPLA
Светло зеленPLA
ЗеленPLA
Зелен сатенPLA
Зелен с брокатени частициPLA
Прозрачно зеленPETG
КафявPLA
Светещ в тъмното
/неналичен/
PLAМатериали


PLA (Polylactic Acid)

В областта на 3D печатането, полиактичната киселина (PLA) е сред най-обичаните и популярни материали.
PLA е лесен за отпечатване и е много добър избор за функционални и концептуални прототипи, маркетинг материали и крайни продукти. PLA e изключително точен, приятен на пипане и с добър външен вид. Считан за по-екологично чист материал, той е идеален избор за прототипи, които нямат специални изисквания. PLA е по-твърд от ABS (материал, характеризиращ се с висока издръжливост), здрав и негъвкав и не се деформира така лесно. Свойствата на PLA могат драстично да се променят, ако бъде оставен за дълго на слънце. Издръжливостта му на температура е до 60ºC.


ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene)

ABS е най-общо представено термопластичен продукт, който по същество е пластмаса. Това е най-широко разпространената пластмаса в ежедневието ни. Акрилонитрил бутадиен стирол (ABS) е втория най-популярен филамент за 3D печат на пазара след PLA. Много здрава и същевременно гъвкава пластмаса, това най-често е изборът за инженерни и професионални приложения. Нейната гъвкавост и точност я правят идеална за създаването на сглобяеми части, които могат да се използват както за прототипи, така и за резервни части и крайни продукти. Материалт издържа до 90-100ºC и е лесен за обработка – шлифоване, полиране и боядисване. ABS е твърд материал и има висока устойчивост на удар, което го прави идеален за инженерни, функционални прототипи, концептуално моделиране или крайни продукти.


PET/PETG (Polyethylene Terephthalate)

Полиетилен терефталат (PET) е най-широко използваната пластмаса на света. Въпреки че “суров” PETG рядко се използва в 3D печата, PETG е изключително популярен филамент. “G” означава “гликол модифициран”. Чрез тази модификация, филаментът става годен за използване. PETG е добър компромис между ABS и PLA. Той е по-гъвкав и издръжлив от PLA и се печата по-лесно от ABS. PET e може би най-добрият материал, който можем да предложим – много здрав и твърд, постига идеална точност и е с добър краен вид. Не е гъвкав, но е перфектен за инженерни, функционални прототипи, концептуална разработка или резервни части, които са достатъчно здрави, за да се ползват директно в машините. Едно от най-интересните му качества е, че е одобрен за използване в хранително-вкусовата промишленост, т.е. храните и напитките, които са в контакт с него, са безопасни! Издържа на температури до 80ºC, може да бъде шлифован, полиран и боядисван.